Najaarsbijeenkomst Oss, za. 4 november 2017 – Emil Kraaikamp

Je zal maar een workshop planeetfotografie op Pic du Midi (Z.-Fr.) mogen houden! Die eer viel verenigingslid Emil Kraaikamp (Ruinerwold) ten deel. Drie nachten in juni 2017 bracht hij, met een keur aan hogeresolutie-imagers, waaronder Damien Peach, door op het beroemde, 2.877 meter hoog gelegen, observatorium. De seeing was daar natuurlijk top en, ondanks de Volle Maan, wat sluierbewolking en de 17 tot 24 graden planeethoogte boven de horizon, waren de opnamen door de beroemde 1 meter f/17 Cassegrain(spiegel)telescoop met de meegenomen ZWO ASI 174MM en 1290MM camera om te kwijlen zo mooi.

Doel was om Jupiter, Saturnus en Uranus te imagen, maar ook werd er tijd gevonden om Venus mee te pikken. De vele TB’s aan verzamelde data werd, uiteraard in zijn eigen AutoStakkert, omgetoverd tot werkelijk fantastisch goede opnamen die wedijveren met de Hubble Space Telescope. Stofstormen op Saturnus, zijn ontelbare ringen, een detailrijkdom in de atmosfeer van Jupiter en op Ganymedes. Ook Uranus en Venus gaven veel details in hun wolkendek prijs.

Emil liet aan de hand van een informatieve fotoserie zien dat het goed toeven was op deze sterrenwacht, ook qua Franse keuken en het sublieme uitzicht op de Pyreneeën. Er zijn plannen om daar weer terug te keren en daarna wordt hij natuurlijk weer uitgenodigd voor een resultatenlezing.

1PlaneetfotografieOpPicduMidi-EmilKraaikamp-4november2017Oss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s