Najaarsbijeenkomst Oss, za. 4 november 2017 – Ron Brecher

All the way from Canada was PixInsight(PI)-specialist Ron Brecher (Guelph) uitgenodigd om ons verder wegwijs te maken in dit omvangrijke beeldbewerkingsprogramma. Hij behandelde met name de RGB Processing Workflow (combineren, croppen, gradiëntverwijderen, kleurbalans, ruisverwijdering, stretchen, verscherpen en aanpassen helderheid, contrast en saturatie.

Hij toonde met eigen opnamen hoe hij in PI eerst zijn opnamen kritisch selecteert, kalibreert en inspecteert. Opvallend: Ron maakt geen Luminance opnamen; hij genereert (synthetische) Luminance opnamen uit zijn RGB-data. Ook is het volgens hem belangrijk éérst de ruis te verminderen, vóórdat je gaat stretchen. Andersom werkt juist ruisvermeerderend.

Op het scherm kwamen belangrijke PI-bewerkingsstappen voorbij, die Ron op zijn uitstekende manier van uitleggen (hij geeft hierin ook workshops) duidelijk aan de zaal overbracht.

Om zijn presentatie nog eens te herbeleven, kun je de pdf hiervan op onze site vinden. Of vraag via het sturen van een usb-stick aan Jan Koet, de Oss-video van Ron’s lezing aan. Dit laatste geldt natuurlijk voor elke lezing van die dag.

3BasicImageProcessingWorkflow-RonBrecher-4november2017Oss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s