Programma voorjaarsbijeenkomst za. 11 mei 2019 te Oss

Let op: A2 richting ‘s-Hertogenbosch dit weekend afgesloten vanaf Knooppunt Deil. Voor degenen die met de auto vanuit de provincies Utrecht, Noord- en Zuid Holland naar de Astrofotografiedag komen in Oss van belang om rekening te houden met omleidingen en extra reistijd. Knooppunt Deil is nog bereikbaar maar de brug bij Zaltbommel is dus afgesloten waardoor er een flinke omweg moet worden gemaakt. Vanuit het noordwesten komt je het beste in Oss via A27-A59 Raamsdonksveer- Waalwijk. (Met dank aan Edwin van Schijndel voor de melding).

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/04/a2-weekendafsluiting-tussen-knooppunt-deil-en-knooppunt-empel-richting-s-hertogenbosch-10-13-en-17-20-mei-2019.aspx

Het programma voor onze voorjaarsbijeenkomst op zaterdag 11 mei 2019 is bekend! Deze verenigingsbijeenkomst wordt weer gehouden in ’t Oude Theater in Oss, op de hoek Spoorlaan 58 en Bram v.d. Berghstraat. Het ligt op enkele minuten loopafstand van het NS-station, dus prima OV-bereikbaar.

De toegang is gratis voor leden van vereniging ‘Werkgroep Astrofotografie’. Voor niet-leden wordt de mogelijkheid geboden de halfjaarlijkse bijeenkomsten tegen betaling bij te wonen. Voor hen bedragen de entreekosten 12,50 euro; dit is incl. de laatste editie van het 72 pagina’s tellende ASTROBulletin (t.w.v. 7,50 euro). Niet-leden dienen zich vooraf aan te melden bij Maurice Toet: mftoet@gmail.com. De betaling dient bij binnenkomst contant (bij voorkeur gepast) te worden voldaan. De mogelijkheid om de bijeenkomsten voor niet-leden toegankelijk te maken is bedoeld om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging. Uiteraard stelt de vereniging een lidmaatschap zeer op prijs.

Het programma
09.30 uur Deuren van ‘t Oude Theater gaan open.
11.00 uur Opening door voorzitter Marco Verstraaten
11.15 uur Nicolàs de Hilster: Ontwerp en bouw van mijn sterrenwacht
12.00 uur Maurice Toet: Een astrofoto van ‘a’ tot ‘o’.
13.00 uur Grote (lunch)PAUZE! met ledencontacten, adverteerdersstands, 2e-hands astromarkt, enz.
14.00 uur Marco Verstraaten: ‘Nieuwtjes’
14.15 uur Uitreiking ‘PrestatiePrijs2018’ aan ???????
14.30 uur Romke Schievink: De restauratie van een ruim 100 jaar oude 9 cm Merz APO voor astrofotografie
15.15 uur Sebastiaan de Vet: Planeetonderzoek vanuit de achtertuin: hoe amateurs furore kunnen maken.
16.15 uur Korte (tussen)PAUZE!
16.45 uur Marco Verstraaten of Johan van Dorp: Resultaten foto-oproep komeet 46P/Wirtanen
17.00 uur Meegebrachte opnamen (max. 10 minuten p.p.).
Eventueel van tevoren te mailen naar Peter van Vliet: pjmvanvliet@zonnet.nl.
NB: alle presentaties en meegebrachte opnamen worden gekopieerd naar onze verenigingslaptop om tijdverlies te voorkomen.
17.30 uur Dagsluiting. Daarna (naar keuze) gezamenlijk eten in restaurant ‘D’n Toei’, direct vanuit de zaal de linker (nooduit)gang (8,52 seconden tijgeren).

Parkeren: De parkeergarage van ‘Thermen Lucaya’ is GESLOTEN! Parkeergarage ‘Bergoss’ aan de Oostwal heeft een grote (betaalde) parkeergarage (ca. 8 min. loopafstand). Iets dichterbij ligt betaald parkeerstation ’P+R Gasstraat’. De Gasstraat ligt aan de overzijde van het NS-station en is (via de spooroversteek) op ca. 4 min.   loopafstand.

Voor de ASTROBulletin-programmapagina, klik op onderstaande link (pdf):
ASTROBulletin60-Programma Oss11mei2019

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s