Correcte versie AB61-artikel ‘Hoeveel fotonen komen er op mijn sensor?’

In ASTROBulletin 61 (oktober 2019) zijn in het artikel op pagina 47 ‘Hoeveel fotonen komen er op mijn sensor’? van verenigingslid Johan van Dorp afbeelding 1 en 2 niet juist. Via onderstaande link kun je het artikel met de 2 juiste afbeeldingen bekijken (pdf).

ASTROBulletin61-JohanVanDorp-HoeveelFotonenKomenErOpMijnSensor-CorrecteVersie-4okt2019

4 gedachtes over “Correcte versie AB61-artikel ‘Hoeveel fotonen komen er op mijn sensor?’

 1. Ik vraag me af of de foto’s van NGC891 in deze correcte versie juist zijn. Mij lijkt de eerste een hogere S/N-verhouding te hebben. Die opname zou dus in Berlage gemaakt moeten zijn en niet in Beilen, zoals in de tekst staat. Fout gecorrigeerd, of fout gedacht van mij?

  Like

  • Hallo Huub,
   Bedankt voor jouw reactie op het artikel. Ik stuur het door naar de schrijver – Johan van Dorp – en hij zal t.z.t. weer een reactie terug plaatsen.
   Met vriendelijke groeten,
   Bert van Dijk

   Like

   • Beste Huub,
    Klopt. Het artikel op de website is een eerdere versie, waar de fotos’s van NGC891 (die bij mijn andere artikel horen) in verwisseling waren geplaatst. De foto’s in de brievenbusversie van het AstroBulletin staan onder het andere artikel, in de juiste volgorde.
    Groet, Johan van Dorp

    Like

   • Beste Johan,

    Bedankt voor je reactie. Nu hoef ik niet meer aan mezelf te twijfelen.

    Vriendelijke groeten,
    Huub Willems

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s