Aankondiging: online WEBINAR op zaterdag 3 oktober 2020!

Als alternatief voor onze afgelaste najaarsbijeenkomst, is er voor zaterdag 3 oktober vanaf 20.00 uur een online WEBINAR georganiseerd. Deze webinar is openbaar, dus door iedereen te volgen, ook voor niet-verenigingsleden. Het is mogelijk om tijdens de livestream-uitzending vragen te stellen d.m.v. de chat-functie.

Via deze (YouTube) link kun je de webinar terugkijken:

Het programma:
1) Opening door voorzitter Frans Lalleman
2) Esther HankoPlaneetfotografie voor beginners; als IK het kan, kan JIJ het ook.
De ringen van Saturnus (met Cassini-scheiding?), de Grote Rode Vlek, poolkap op Mars enz. Welke apparatuur en software heb je nodig en welke juist niet? Hoe maak je van jouw eerste ruwe data toch een scherpe opname? Kortom, een leerzaam beginnerspad naar hogeresolutiefotografie.
3) Nieuwtjes.Bespreking van o.a. de ZWO ASIair Pro (door Maurice Toet) en de Canon Ra camera (door Jan Koet).
4) John SussenbachOp ontdekkingsreis op Mars.
Verenigingslid en ervaren planeet-imager John neemt je mee naar deze buurplaneet aan de hand van zijn eigen opnamen. De oppositie van 2018 werd gedomineerd door een grote stofstorm, die bijna het hele oppervlak aan waarnemingen onttrok. Toch hebben hij en zijn zoon Eric laten zien dat zelfs onder die omstandigheden interessante ontdekkingen kunnen worden gedaan met eigen opnamen. 
5) Sluiting rond 22.00 uur.

Het bestuur wenst iedereen veel plezier tijdens deze webinar! Als deze pilot-uitzending (ook spannend voor ons, dus) in goede aarde valt, dan volgen er in de toekomst zeker meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s